Testy

Przegląd smartfona Motorola Moto Edge X30

Motorola Moto Edge X30 - narzucająca się konkurencja

2021-12-03

Teraz tak naprawdę chińska firma Motorola co roku odbiera liderom coraz większą część rynku smartfonów. O ile kilka lat temu nie było łatwo wyróżnić udane modele w asortymencie korporacji, dziś liczba potencjalnych hitów producenta zauważalnie wzrosła. Należą do nich nowo wybity okręt flagowy firmy.

Przegląd smartfona Samsung Galaxy A13 5G

Samsung Galaxy A13 5G - nie zapominając o kamerach

2021-12-03

Koreańska firma Samsung w ciągu ostatnich kilku lat poważnie ulepszyła swoje smartfony ze średniej półki. Z urządzeń o niskiej funkcjonalności z oczywistymi wadami, stosunkowo niedrogie telefony przekształciły się w niezwykle zrównoważone i konkurencyjne produkty. Jednak korporacja nie poprzestała na tym i postanowiła dostarczyć niedrogie smartfony z Androidem z imponującymi możliwościami fotograficznymi.

Przegląd smartfona Blackview OSCAL S60

Blackview OSCAL S60 - siła czy wydajność?

2021-12-03

Wybór smartfona z przełomu niskich i średnich segmentów cenowych nie jest łatwym zadaniem. Pytanie jest szczególnie trudne dla fanów chronionych telefonów. Jednostka z ochroną przed kurzem i wilgocią w standardzie IP68 zawsze kosztuje więcej, więc trzeba wyłożyć dużą sumę pieniędzy lub szukać kompromisowych opcji. Właśnie do tego należy bohater dzisiejszej recenzji.

Przegląd smartfona Xiaomi Redmi Note 11T 5G

Xiaomi Redmi Note 11T 5G - iluzja wyboru

2021-12-01

Oferta smartfonów chińskiej firmy Xiaomi obejmuje dziesiątki i prawie setki nazw, ale różnorodność w rzeczywistości okazuje się fałszywa. Producent często wypuszcza ten sam model w różnych krajach pod zupełnie innymi nazwami, ograniczając się jedynie do skąpych adaptacji oprogramowania lub funkcjonalności. Bohater dzisiejszej recenzji stał się ilustracją tego podejścia.

Przegląd smartfona Samsung Galaxy A03

Samsung Galaxy A03 - skromne ulepszenia

2021-12-01

Rynek smartfonów cały czas idzie do przodu, co widać nawet po przedstawicielach niższego segmentu cenowego. Takie telefony z roku na rok stają się piękniejsze i bardziej funkcjonalne. Niestety, choć pozytywne zmiany są zauważalne wszędzie, nie zawsze są one znaczące. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji dość słabo różni się od swoich poprzedników.

Przegląd smartfona UMiDIGI Bison X10G

UMiDIGI Bison X10G - wytrzymały smartfon o ciekawej funkcjonalności

2021-11-30

Konkurencja na współczesnym rynku smartfonów z Androidem rośnie z każdym dniem, dlatego nawet stosunkowo mali producenci starają się wytwarzać produkty o wyraźnych przewagach konkurencyjnych. Niektóre z nich stają się rozchwytywane, inne niezrozumiane przez publiczność. Bohater dzisiejszej recenzji najprawdopodobniej będzie należał do pierwszej grupy.

Przegląd smartfona UMiDIGI Bison X10S

UMiDIGI Bison X10S - prawidłowa obniżka ceny

2021-11-26

Seria bezpiecznych smartfonów Bison firmy Umidigi nie wprowadziła korporacji na nowy etap rozwoju, ale zdołała znaleźć nabywcę i przynieść całkiem niezły zysk. Na fali sukcesu deweloper zdecydował się na rozszerzenie linii, wypuszczając kilka urządzeń z segmentu low-średniego. Bohaterem dzisiejszej recenzji jest jeden z tych smartfonów z Androidem.

Przegląd smartfona Oukitel K15 Pro

Oukitel K15 Pro - dodatkowy na liście?

2021-11-25

Dążenie chińskiej firmy Aukitel do zaoszczędzenia pieniędzy na opracowywaniu nowych obudów do swoich produktów jest zaskakujące, a czasem w zupełnie negatywnym świetle. Tak więc producent wykorzystuje teraz nie tylko udane rozwiązania, ale także wygląd dość przechodnich modeli. W rezultacie powstałe telefony są po prostu oszałamiające.

Przegląd smartfona Xiaomi MIX 5 Pro

Xiaomi MIX 5 Pro - dążenie do ideału

2021-11-25

Chińska firma Xiaomi jest dziś zupełnie inna od producenta, którego widzieliśmy dosłownie 5-10 lat temu. Korporacja stopniowo przeszła od pogoni za jak najniższymi cenami produktów o mniej lub bardziej dobrej jakości na rzecz innej koncepcji produkcji. Teraz spod przenośnika dewelopera wychodzą jedne z najbardziej funkcjonalnych i zaawansowanych technologicznie urządzeń z najwyższego segmentu cenowego, o których porozmawiamy w dzisiejszym przeglądzie.

Przegląd smartfona Realme GT 2 Fold

Realme GT 2 Fold - dołączanie do liderów

2021-11-24

Technologia elastycznych wyświetlaczy jest stosowana na rynku smartfonów od kilku lat, ale tylko najbardziej udane korporacje, takie jak Samsung, mogą sobie pozwolić na wydanie takich telefonów premium. Do ich grona zdecydowała się dołączyć chińska firma Realmi, której popularność rośnie niemal z każdym dniem.

Przegląd smartfona Oppo Reno7 Pro

Oppo Reno7 Pro - zatracenie się w sobie

2021-11-23

Chiński koncern BBK, w skład którego wchodzą Vivo, Oppo i OnePlus, na pewno nie ma problemów finansowych, bo jeśli zsumować udziały tych firm w rynku smartfonów, to przekroczy on udział zarówno Samsunga, jak i Apple. Jednak różnorodność submarek, a w konsekwencji produkowanych przez nie produktów, stopniowo wpływa na jakość asortymentu. Bohatera dzisiejszej recenzji nie można skarcić za niedociągnięcia w projekcie lub funkcjonalności, ale ma nie mniej interesujących przeciwników wśród swoich braci w macierzystej korporacji.

Przegląd smartfona Oppo Reno7

Oppo Reno7 - polskie cnoty

2021-11-23

Linia smartfonów Reno chińskiej firmy Oppo zawsze opierała się na takich przewagach konkurencyjnych, jak doskonały design i pełna zgodność z parametrami technicznymi ceny wywoławczej. Bohater recenzji nie zmienia tradycji, a jedynie poprawia podane parametry. Jednak możliwości fotograficzne i autonomia urządzenia niewiele się zmieniły w porównaniu z jego poprzednikiem.

Przegląd smartfona Oppo Reno7 SE

Oppo Reno7 SE - gdzieś Cię widzieliśmy

2021-11-23

Nie jest tajemnicą, że chińskie firmy Realme, Vivo i Oppo należą do tego samego koncernu BBK. Fakt ten jest głównym powodem pojawiania się czasem bardzo podobnych pod względem konstrukcji i parametrów technicznych smartfonów różnych marek. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji pod wieloma względami przypomina niedawno wydane GT Master Edition i Neo 2. Ale czy podobieństwo urządzeń jest warte rozważenia jako wada? Wymyślmy to razem.

Przegląd smartfona Xiaomi Redmi K50 Game Enhanced Edition

Xiaomi Redmi K50 Game Enhanced Edition - flagowiec z upodobaniami

2021-11-22

Około 10-15 lat temu producenci telefonów często wyróżniali w swoim asortymencie specjalne serie, dzięki którym można było zrozumieć tylko nazwę modelu, czy był to telefon z aparatem, urządzenie o orientacji muzycznej czy zrównoważony kombi. Ponieważ nowe to dobrze zapomniane stare, współcześni deweloperzy stopniowo wracają do podobnego schematu. Tak więc konsola do gier w imię bohatera dzisiejszej recenzji świadczy o jego zwiększonej wydajności w grach.

Przegląd smartfona Xiaomi Redmi K50 Game Standard Edition

Xiaomi Redmi K50 Game Standard Edition - w drodze do ideału gry

2021-11-22

Wiele osób wybiera smartfony z Androidem jako podstawowe narzędzie do gier. Powodem tego jest dostępność, zwartość, pojawianie się coraz większej liczby dużych projektów, portów z komputerów osobistych czy konsol, a także emulatorów tych ostatnich. Z tej sytuacji zdaje sobie sprawę także słynna chińska firma Xiaomi, co jest zauważalne przez telefony takie jak bohater dzisiejszej recenzji.

Przegląd smartfona Google Pixel 6A

Google Pixel 6A - prawie niedrogi telefon z aparatem

2021-11-21

Smartfony Google cieszą się ogromną popularnością na całym świecie ze względu na ich doskonałe możliwości fotograficzne. Fani wysokiej jakości fotografii mobilnej wybaczyli telefony i zawyżoną cenę w stosunku do analogów, kontrowersyjne parametry techniczne i wady konstrukcyjne. Jednak z czasem produkty korporacji przestały nosić taką listę mankamentów. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji jest już znacznie bliższy ideałowi, pytania pozostają tylko w zakresie polityki cenowej.

Przegląd smartfona Meizu mblu 10

Meizu mblu 10 - pozostałości po dawnej popularności

2021-11-20

Wielu doświadczonych użytkowników Androida z nostalgią wspomina produkty chińskiej firmy Meizu. 5-10 lat temu jej smartfony korzystnie wyróżniały się na tle przeciwników pięknym designem, oryginalnym interfejsem i dobrym połączeniem ceny i jakości. Jednak złe kampanie marketingowe, szereg dziwnych produktów i niechęć do słuchania publiczności doprowadziły do tego, że teraz telefony producenta są mniej lub bardziej poszukiwane tylko w Chinach. Jednak gadżety takie jak bohater dzisiejszej recenzji są gotowe, aby marka stała się niepopularna w Niebiańskim Imperium.

Przegląd smartfona Xiaomi 12X

Xiaomi 12X - zamówiłeś kompaktowy flagowiec?

2021-11-20

Choć w branży smartfonów istnieje tendencja do zwiększania rozmiarów asystentów mobilnych, zawsze znajdą się osoby niezadowolone z obecnej sytuacji. Kiedyś trawa była bardziej zielona, a smartfony bardziej ergonomiczne. To dla takich osób chińska firma Xiaomi stworzyła bohatera dzisiejszej recenzji. Co deweloper musiał poświęcić dla kompaktowości nowości?

Przegląd smartfona Ulefone Note 13P

Ulefone Note 13P - oszczędność tylko na wydajności

2021-11-19

Chińska firma Ulefon ma problemy na współczesnym rynku smartfonów, ponieważ liczba przeciwników rośnie nawet wśród nie największych producentów. Jednak specjaliści korporacji starają się utrzymać firmę na powierzchni, umiejętnie analizując poczynania odnoszących sukcesy konkurentów i kopiując ich najlepsze pomysły. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji częściowo zaadoptował projekt z flagowego Xiaomi Poco F3, a jednocześnie stara się nie denerwować równowagą jego właściwości technicznych. Było jednak kilka drobnych przeoczeń.

Przegląd smartfona Motorola Moto G200 5G

Motorola Moto G200 5G - okrojony okręt flagowy

2021-11-19

Motorola nasila atak na liderów rynku smartfonów. Ogromna liczba użytkowników Androida spodobała się G100 za jego wydajność, autonomię i atrakcyjny wygląd. Mimo że w modelu były pewne wady, całkowicie za to zadośćuczynił za demokratyczną cenę. Bohater dzisiejszej recenzji jest na uboczu.

Przegląd smartfona Realme C35

Realme C35 - wyimaginowana różnorodność

2021-11-19

Wygląda na to, że wszyscy popularni chińscy twórcy smartfonów prędzej czy później wkraczają na drogę samokopiowania i sztucznego poszerzania asortymentu. Ostatnio firma Realmi zaczęła stosować takie metody. Tak więc bardzo trudno odróżnić bohatera dzisiejszej recenzji od niektórych przedstawicieli serii C i Narzo.

Przegląd smartfona Motorola Moto G31

Motorola Moto G31 - małe uproszczenie prowadzi do niepowodzenia

2021-11-18

Motorola zdecydowała się w tym roku rozszerzyć linię G swoich smartfonów o więcej niż jeden model. Większość z nich okazała się udana, ale pogoń za ilością wciąż wpływa czasem na jakość produktu. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji w dużej mierze kopiuje swojego „starszego brata” w osobie telefonu G41, ale szereg drobnych zmian sprawia, że jest on wprawdzie tańszy, ale zauważalnie mniej atrakcyjny.

Przegląd smartfona Motorola Moto G41

Motorola Moto G41 - nieoczekiwane innowacje

2021-11-18

Motorola w ciągu ostatniego roku znacząco zdywersyfikowała ofertę smartfonów i nie zamierza w tym samym czasie przestać. W szczególności rozszerzyła się seria G niedrogich telefonów dewelopera. Co zaskakujące, producent stara się łączyć w swoich produktach zarówno zmiany ilościowe, jak i jakościowe, co zdecydowanie cieszy. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji, w swojej niskiej cenie, zapewnia imponujące możliwości fotograficzne.

Przegląd smartfona Blackview A70 Pro

Blackview A70 Pro - zbyt zwyczajny

2021-11-17

Chińska firma Blackview nadal stosuje zwykłą formułę wypuszczania nowych smartfonów, a mianowicie zachowanie projektu starego modelu przy zmianie jego parametrów technicznych. Bohaterem dzisiejszej recenzji jest ulepszona wersja poprzednika, która znacznie zwiększyła wydajność i możliwości fotograficzne. Jednak cena gadżetu wyraźnie wzrosła. Czy nowy produkt jest wart nadpłaty?

Przegląd smartfona Motorola Moto Edge S30

Motorola Moto Edge S30 - budżet flagowy dla Chin

2021-11-17

Motorola od dłuższego czasu jest własnością Lenovo. Nic dziwnego, że legendarny producent produkuje teraz smartfony zarówno na rynek światowy, jak i bezpośrednio dla Państwa Środka. Bohater dzisiejszej recenzji należy właśnie do drugiej kategorii urządzeń, jednak wielu użytkowników z Europy i WNP będzie chciało go kupić dla siebie, nawet biorąc pod uwagę wszystkie trudności związane z zakupem międzynarodowym.

Przegląd smartfona Motorola Moto G71 5G

Motorola Moto G71 5G - bliżej sukcesu

2021-11-17

Historia Motoroli ma wiele cech wspólnych z historią Nokii. Producent był kiedyś jednym z liderów w branży, ale seria błędnych decyzji doprowadziła do tego, że prawa do marki należą dziś do Lenovo. Deweloper nie dostosował się zbyt szybko do zaktualizowanych warunków rynkowych, ale wydaje się, że z roku na rok będziemy otrzymywać coraz więcej aktualnych modeli. Bohater dzisiejszej recenzji jest tego wyraźnym potwierdzeniem.

Przegląd smartfona Honor 60 SE

Honor 60 SE - bliżej liderów

2021-11-16

Ostatnia flagowa seria smartfonów chińskiej firmy Honor dość mocno rozczarowała fanów skromną wydajnością, a w telefonach pojawiły się inne drobne wady. Jednocześnie żądana cena urządzeń była nieco wyższa niż u najbliższych przeciwników. Na szczęście deweloperowi udało się w porę zmienić zdanie i wysłuchać krytyki. Bohater dzisiejszej recenzji zachowuje politykę cenową swoich poprzedników, ale koryguje sytuację za pomocą parametrów technicznych.

Przegląd smartfona OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro - ważna pauza

2021-11-16

Dziewiąta generacja flagowców chińskiej firmy Oneplas sprzedawała się z godnością na całym świecie, zyskując większe uznanie w Stanach Zjednoczonych i szeregu krajów europejskich w porównaniu z poprzednikami. Jednak same telefony okazały się dość kontrowersyjne pod względem parametrów technicznych, dlatego recenzje krytyków nie zawsze były czysto pozytywne, podobnie jak recenzje niektórych kupujących. W rezultacie producent zdecydował się na zmniejszenie tempa wypuszczania urządzeń. Czy ten fakt wpłynął na jakość bohatera dzisiejszej recenzji?

Przegląd smartfona OnePlus Nord N20

OnePlus Nord N20 – skup się na 5G

2021-11-16

Średnio-wysoki segment cenowy rynku smartfonów przeszedł wiele zmian w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Jej przedstawiciele poczynili znaczne postępy w wielu parametrach, ale każdy producent stara się wyposażyć produkowane telefony w określone przewagi konkurencyjne. Tak więc Poco X3 Pro zaskakuje wydajnością, wersja Pro Redmi Note 10 – z możliwościami fotograficznymi, a bohater dzisiejszej recenzji stawia na wsparcie dla sieci 5G. Ale czy to wystarczy do sukcesu?

Przegląd smartfona Doogee V20

Doogee V20 — Zbliżanie się do flagowych wyżyn

2021-11-16

Chińska firma Dodge jest jednym z tych graczy rynkowych, którzy z prawie 100% prawdopodobieństwem nigdy nie zbliżą się do czołowych pozycji. Małe finanse, wiele kontrowersyjnych produktów, minimalna kampania marketingowa – wszystko to negatywnie wpływa na wizerunek firmy w oczach odbiorców. Wspomniany wcześniej producent wciąż jednak stara się ulepszyć, czego dowodem są smartfony pokroju bohatera dzisiejszej recenzji. I choć daleko mu do prawdziwych flagowców, wrażenia z nowego produktu nie są najgorsze.

Przegląd smartfona Xiaomi 12 Mini

Xiaomi 12 Mini - mały okręt flagowy

2021-11-15

Chińska firma Xiaomi kontynuuje zwycięski marsz przez rynek smartfonów, ale laury lidera nie przeszkadzają producentowi w wysłuchaniu próśb fanów. Tak więc pewien procent odbiorców chciał mieć kompaktowy, ale jednocześnie produktywny i funkcjonalny telefon bez zauważalnych wad. I wygląda na to, że deweloper spełnił marzenia takich użytkowników.

Przegląd smartfona Honor X30

Honor X30 - kroki we właściwym kierunku

2021-11-15

Oddzielenie od firmy macierzystej, trudności finansowe i wymuszony przestój w sposób zauważalny dotknęły chińską korporację Honor. Konkurenci szybko zajęli miejsce niegdyś wiodącej firmy, więc deweloper musi wydać spore sumy pieniędzy na kampanię marketingową. Niestety, same produkty marki znacznie straciły na wartości w stosunku do ceny, ale bohater dzisiejszej recenzji jest gotowy przynajmniej częściowo naprawić sytuację.

Przegląd smartfona Realme Q3t

Realme Q3t - klon do chmury?

2021-11-14

Chińska firma Realmi jest praktycznie na równi z liderem rynku smartfonów reprezentowanym przez korporację Xiaomi i jej submarkę Redmi. Jednak próby dogonienia i wyprzedzenia rywala zmuszają firmę do stosowania czasami podobnych technik. Tak więc w ciągu ostatniego roku deweloper znacznie rozszerzył gamę produktów, w których teraz łatwo się zgubić, a także zaczął klonować udane telefony. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji prawie nie różni się od modelu Q3s, ale czy ten fakt wpłynie na sprzedaż urządzenia?

Przegląd smartfona Motorola Moto G Power 2022

Motorola Moto G Power 2022 - lepszy i gorszy jednocześnie

2021-11-13

Fani różnych producentów smartfonów oczekują, że ich idole będą ulepszać swoje produkty na wszystkich frontach. Jeśli linia jest zarośnięta nowymi telefonami z dużymi numerami w nazwie, to takie urządzenia z pewnością muszą różnić się szerszą funkcjonalnością, uzupełnioną możliwościami fotograficznymi i tak dalej. Wygląda jednak na to, że Motorola ma inną wizję sytuacji, bo bohater dzisiejszej recenzji wyszedł bardzo kontrowersyjny nawet na tle poprzednika.

Przegląd smartfona Xiaomi 12 Lite

Xiaomi 12 Lite - nacisk na wymiary

2021-11-13

Ergonomia smartfona to ważny aspekt jego sukcesu, który wielu użytkowników ceni sobie nie mniej niż funkcjonalność, wydajność czy design. Jednak chęć zwiększenia przekątnej czasami prowadzi do zmniejszenia wygody pracy z mobilnym asystentem. Bohater dzisiejszej recenzji stara się zachować rozsądny rozmiar, a jednocześnie połączyć je z flagowym zestawem funkcji i przystępną ceną. Czy producent podejmuje właściwe działania, znacząco zmieniając nowy produkt na tle poprzedników?

Przegląd smartfona Xiaomi Poco M4 Pro 5G

Xiaomi Poco M4 Pro 5G - niespieszne ulepszenia

2021-11-09

Niezwykle popularne na całym świecie stały się smartfony chińskiej firmy Poco (submarka korporacji Xiaomi) z indeksem M3. Modele zyskały miłość publiczności dzięki połączeniu funkcjonalności, autonomii i niezwykle atrakcyjnej ceny. Użytkownikom szczególnie spodobała się wersja Pro, której wygląd i parametry wprawiały w zakłopotanie przeciwników dewelopera. Bohater dzisiejszej recenzji zachował wszystkie pozytywne cechy swojego poprzednika, tylko nieznacznie rozwijając każdą z nich. Ale czy te zmiany wystarczą, aby dalej odnosić sukcesy?

Przegląd smartfona Nokia X100

Nokia X100 to drogi pseudo flagowiec

2021-11-09

Firma Nokia wciąż pozostaje w sercach ogromnej liczby ludzi na całym świecie. Pamięć smartfonów opartych na Symbian OS nie pozwala zapomnieć o korporacji, ale produkty, które dziś produkuje, budzą wiele pytań, z których większość dotyczy stosunku ceny do jakości produktów. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji jest bliżej flagowego segmentu pod względem cen, ale pod względem funkcjonalności i wydajności pozostaje w tyle za podobnymi gadżetami.

Przegląd smartfonów Motorola Moto Edge X

Motorola Moto Edge X - smartfon bez kompromisów?

2021-11-09

O firmie Motorola coraz częściej słychać w krajach Europy i WNP, bo nowe telefony korporacji okazują się bardziej konkurencyjne i zrównoważone. Jednak firma przez długi czas nie zadowalała swoich fanów pełnoprawnym okrętem flagowym. Na szczęście czasy się zmieniają i teraz bohater dzisiejszej recenzji poprawia obecną sytuację.

Przegląd smartfonów Oppo Reno6 Lite

Oppo Reno6 Lite - dziwne decyzje

2021-11-08

Przeniesienie linii smartfonów ze średniej i wyższej półki do bardziej skromnych segmentów wartości nie zawsze przebiegało gładko. Zachowanie najlepszych cech poprzedników przy jednoczesnym obniżeniu ostatecznego kosztu produktu uzyskujemy tylko w pojedynczych przypadkach. Niestety, bohater dzisiejszej recenzji, taką sytuację ominął.

Przegląd smartfonów Honor 60 Pro

Honor 60 Pro - telefon z aparatem, którego chcą miliony

2021-11-07

Premiera flagowej linii smartfonów chińskiej firmy Honor, która miała miejsce kilka miesięcy temu, sprawiła, że wielu użytkowników zakwestionowało konkurencyjność niegdyś wiodącej korporacji. Jeśli koncepcja wyglądu nowych produktów spodobała się większości odbiorców, to możliwości fotograficzne i zastosowany procesor wywołały mnóstwo pytań. Bohater dzisiejszej recenzji eliminuje wymienione niedociągnięcia bez wprowadzania nowych.

Przegląd smartfonów Honor 60

Honor 60 - publiczność jest słyszana

2021-11-07

Chińska firma Honor przeżywa ciężkie chwile po odłączeniu się od macierzystej korporacji Huawei. Sprzedaż znacznie spadła, a poszerzanie gamy smartfonów teraz z obsługą usług Google jest powolne. Do tego same telefony nie odnoszą wielkiego sukcesu. Tak więc ostatnia linia flagowców i sub-flag firmy wyszła bardzo kontrowersyjna. To właśnie młodszy reprezentant serii spotkał się z najpoważniejszą krytyką. Bohater dzisiejszej recenzji próbuje naprawić wszystkie niedociągnięcia swojego poprzednika, ale czy jest zdolny do tak trudnego zadania?

Przegląd smartfonów ZTE Nubia Red Magic 7

ZTE Nubia Red Magic 7 - ulepszenie flagowca gry

2021-11-06

Chińska firma ZTE nie jest już tak dobrze znana mieszkańcom Europy i WNP jak 5-10 lat temu. Historia korporacji jest podobna do historii Huawei, z wyjątkiem tego, że firmie udało się uniknąć katastrofalnych sankcji kosztem wysokich kar nałożonych na Stany Zjednoczone. Proces odzyskiwania po stratach finansowych był długi, ale teraz otrzymujemy od producenta wiele ciekawych gadżetów. Gracze na pewno zakochają się w bohaterze dzisiejszej recenzji, który ma szereg przewag konkurencyjnych.

Przegląd smartfonów Oppo Find X4

Oppo Find X4 - urodzony ku zaskoczeniu

2021-11-05

Segment premium na rynku smartfonów każdego miesiąca zarasta coraz większą liczbą obecnych modeli, które zapewniają najwyższą wydajność wraz z szeroką funkcjonalnością. Dlatego producenci muszą zrobić wszystko, co możliwe i niemożliwe, aby lepiej wyróżnić swój produkt na tle licznych konkurentów. Chińska firma Oppo w bohaterze dzisiejszej recenzji postawiła na dopracowaną w najmniejszym szczególe konstrukcję. Ale co oferuje nowość poza pięknem?

Przegląd smartfonów Vivo IQOO Neo6

Vivo IQOO Neo6 - uproszczenie bestsellera

2021-11-05

Smartfony linii IQOO chińskiej firmy Vivo są rzadkimi gośćmi w Europie i WNP, ale w Chinach są bardzo poszukiwane. Powodem jego popularności jest doskonała równowaga między ceną, funkcjonalnością i wydajnością. Bohater dzisiejszej recenzji nie zmienia powyższej formuły na sukces, ale producent postanowił osiągnąć pozytywny wynik, obniżając koszt wydanego wcześniej flagowca. Czy ambitnemu deweloperowi udało się zrobić wszystko?

Przegląd smartfonów Samsung Galaxy A33 5G

Samsung Galaxy A33 5G to najlepszy zakup?

2021-11-04

Koreańska firma Samsung nadal zajmuje jedno z czołowych miejsc na rynku smartfonów, jednak z każdym rokiem rośnie konkurencja ze strony chińskich marek. Jest to szczególnie trudne dla korporacji ze średniego segmentu cenowego, gdzie przeciwnicy oferują coraz więcej technologicznych i pięknych rozwiązań. Ale wygląda na to, że doświadczony producent znalazł sposób na walkę z konkurencją.

Przegląd smartfonów Xiaomi 12T

Xiaomi 12T - krok w bok

2021-11-03

Pokolenie smartfonów zmienia się coraz szybciej. Winne temu jest zarówno tempo postępu, jak i coraz większe wymagania publiczności. Chińska firma Xiaomi stara się za nimi nadążyć, więc bohater dzisiejszej recenzji jest już gotowy wymienić jeden flagowy telefon. W porównaniu z poprzednikiem jest jednak niewiele zmian jakościowych.

Przegląd smartfonów AGM Glory G1 SE

AGM Glory G1 SE - smartfon nie jest dla każdego

2021-11-02

Nowoczesny rynek smartfonów może pochwalić się mnóstwem urządzeń na każdy gust i kolor. I choć smartfony z Androidem od najpopularniejszych marek A cieszą się największym powodzeniem, to zazwyczaj nie zaskakują funkcjonalnością czy nietypowymi przewagami konkurencyjnymi i dostosowują się do potrzeb przeciętnego nabywcy. Ale co, jeśli potrzebujesz mobilnego asystenta z określonymi funkcjami? Tutaj potrzebni są producenci tacy jak AGM.

Przegląd smartfonów Vivo IQOO U5

Vivo IQOO U5 - bezkompromisowa walka

2021-11-01

Laury Xiaomi nie pozwalają na spokojne życie innym przedstawicielom rynku smartfonów. Tak więc chińska korporacja Vivo postanowiła wypuścić pełnoprawnych przeciwników na nowe telefony z linii Redmi Note od wspomnianego wcześniej dewelopera. Czy nowe produkty będą w stanie konkurować z przyszłymi bestsellerami pod względem piękna, funkcjonalności i ceny?

Przegląd smartfonów Xiaomi 11i HyperCharge

Xiaomi 11i HyperCharge - sukces na baterii

2021-10-31

Autonomia jest ważnym kryterium wyboru asystenta mobilnego, jednak bez względu na to, jak długo telefon działa, należy go ładować w taki czy inny sposób. Proces ten trudno nazwać szybkim w większości smartfonów z Androidem, ale chińska firma Xiaomi nie jest gotowa pogodzić się z takim stanem rzeczy i przedstawiła bohatera dzisiejszej recenzji, który ma rekordową moc ładowania 120W.

Przegląd smartfonów Realme GT 2 Pro

Realme GT 2 Pro - flagowiec bez zbędnych funkcji

2021-10-30

Pierwszy przedstawiciel flagowej linii GT-line smartfonów firmy Realmi był w stanie podbić publiczność najwyższą wydajnością i brakiem krytycznych wad w rozsądnej cenie, chociaż jego funkcjonalność była czasami ograniczana na tle drogich analogów. Kolejne telefony z serii w większości należały do kategorii średniej wartości, ale starały się zachować przewagę konkurencyjną poprzednika. Bohater recenzji stara się jeszcze bardziej rozwinąć wrodzoną godność linii.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29