Testy

Omówienie smartfona Ulefone Armor 8 Pro

Ulefone Armor 8 Pro - subtelne ulepszenia

2021-04-17

Chińska firma Ulefon stara się zarobić do ostatniego grosza na każdym swoim rozwoju. Przedstawiciel ósmej generacji linii wytrzymałych smartfonów Armor od producenta okazał się niezwykle popularny ze względu na dobre połączenie funkcjonalności, trwałości i autonomii. Niestety wszystko się starzeje. Bohater dzisiejszej recenzji ma zamiar uczynić wspomniany model bardziej adekwatnym, ale w nowości ten proces okazuje się mierny.

Omówienie smartfona Realme Q3

Realme Q3 jest idealnym grywalnym?

2021-04-16

Nowoczesne gry na Androida zrobiły znaczący krok naprzód w ciągu ostatnich kilku lat. Teraz nawet wyrafinowani gracze mogą spędzać wiele godzin grając w świetne wyścigi, strzelanki, gry RPG i inne gatunki. Najbardziej zaawansowane technologicznie projekty wymagają jednak odpowiednich mocy, którymi zazwyczaj mogą się pochwalić tylko modele flagowe. Ale są też przyjemne wyjątki.

Omówienie smartfona Oukitel K15 Plus

Oukitel K15 Plus - dla hejterów outletu

2021-04-16

Każdy użytkownik Androida ma inny sposób korzystania z asystenta mobilnego. Ktoś przegląda sieci społecznościowe tylko przez kilka godzin dziennie, podczas gdy dla kogoś smartfon staje się prawdziwym narzędziem pracy, pełniącym zarówno rolę nawigatora GPS, jak i edytora zdjęć, a także środkiem do wysyłania milionów e-maili. Być może właśnie dla ostatniej kategorii kupujących opracowano bohatera dzisiejszej recenzji.

Omówienie smartfona Oukitel WP9

Oukitel WP9 - autonomia, siła i masywność

2021-04-16

Chińska firma Aukitel nadal cieszy fanów chronionych smartfonów z dość zrównoważonymi modelami telefonów, ale deweloper nie poczynił znaczących postępów w ciągu ostatnich kilku lat. Wyprodukowane urządzenia IP68 różniły się przeciętną ergonomią, nie najbardziej atrakcyjnym wyglądem i parametrami technicznymi, pozostającymi w tyle za swoimi odpowiednikami bez zwiększonej ochrony, i takimi pozostają. Bohater dzisiejszej recenzji niewiele robi, aby zmienić sytuację.

Omówienie smartfona Vivo IQOO T

Vivo IQOO T - dostosowanie się do trendów

2021-04-15

Średnia cena smartfonów z Androidem uległa poważnym zmianom w ciągu ostatnich kilku lat. Wprowadzenie wysokiej jakości wielopikselowych fotokomórek, ogromny wzrost wydajności chipsetu, ulepszenia projektowe i obsługa sieci 5G stały się niewielką częścią metamorfozy. Bohater dzisiejszej recenzji sumiennie zbiera wymienione atuty, które z pewnością zasługują na miłość Chińczyków. A co z innymi krajami?

Omówienie smartfona Xiaomi Redmi 10C

Xiaomi Redmi 10C - kontynuacja tradycji

2021-04-14

Linia budżetowych smartfonów chińskiej firmy Redmi ostatniej generacji została uzupełniona o model z indeksem „C”. Ten telefon z Androidem starał się łączyć doskonałą autonomię, nowoczesny design i dobrą funkcjonalność, co zaskarbiło sobie miłość milionów ludzi. Bohater dzisiejszej recenzji zachował wspomniane zalety i starał się uzupełnić je o zwiększoną moc w grach.

Omówienie smartfona Realme Q3 Pro

Realme Q3 Pro - Witaj gościu

2021-04-14

Znaczna liczba smartfonów chińskiej firmy Realmi nie dociera do krajów Europy i WNP. Ku wielkiemu żalowi mieszkańców tych stanów, wiele z tych modeli zadziwia stosunkiem ceny do jakości. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji może stać się światowym bestsellerem. Trzeba tylko mieć nadzieję, że pod innym nazwiskiem wyjdzie poza ojczyznę.

Omówienie smartfona Realme 8 Pro 5G

Realme 8 Pro 5G - zamiennik flagowców?

2021-04-13

Wiele krajów w Europie i WNP nie zdążyło jeszcze przetestować wszystkich zalet sieci 5G, ale ten rodzaj komunikacji to przyszłość. Producenci smartfonów doskonale zdają sobie z tego sprawę i starają się zadowolić swoich fanów nowościami 5G, nawet ze średniego segmentu cenowego. Jednak wybredna publiczność, nawet z takich modeli, będzie wymagać wydajności, autonomii i atrakcyjnego wyglądu. Czy bohater dzisiejszej recenzji będzie w stanie odpowiedzieć na wszystkie wymienione prośby?

Omówienie smartfona Doogee X96 Pro

Doogee X96 Pro - kontrowersyjne pod każdym względem

2021-04-13

Wygląda na to, że chińska firma Dodge zaczęła tracić kontrolę nad produkcją smartfonów z niższej półki. Na przykład kiedyś telefony z serii X5 producenta nie pozostawiały żadnej szansy konkurentom, a teraz budżetowe nowości dewelopera często powodują zamieszanie. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji zadowoli tylko autonomią, aw innych aspektach jest gorszy od wielu alternatyw.

Omówienie smartfona Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra - niezwykle kosztowna przyjemność

2021-04-12

Wyrafinowanych odbiorców rynku smartfonów trudno zaskoczyć nawet flagowymi telefonami. Nawet najwięksi producenci często mają problem ze skłonieniem użytkowników do bliższego przyjrzenia się nowemu gadżetowi. Bohaterowi dzisiejszej recenzji udaje się przyciągnąć uwagę zarówno pod względem projektu, jak i parametrów technicznych, ale zostało to podane za świetną cenę. Pod każdym względem.

Omówienie smartfona Xiaomi Poco 5G

Xiaomi Poco 5G - bestseller nie jest dla nas

2021-04-12

Chińska firma Xiaomi nie boi się wypuszczać adaptacje udanych modeli pod różnymi nazwami. Bohater dzisiejszej recenzji jest więc niemal identyczny z wydaną wcześniej wersją Redmi Note 10 ze wsparciem dla częstotliwości 5G, jednak skierowany jest głównie do mieszkańców Indii. Jak istotne jest to urządzenie dla europejskiej publiczności?

Omówienie smartfona Honor X20

Honor X20 - flagowiec za pół ceny

2021-04-11

Chińska firma Honor, po oddzieleniu się od niegdyś macierzystej korporacji Huawei, stara się nie tylko nie stracić publiczności, ale także pozyskać nowych fanów. Bohater dzisiejszej recenzji skupia się na przepaści między średnimi i wysokimi segmentami cenowymi, ale w szeregu parametrów jest całkiem zdolny do konkurowania z innymi flagowymi odpowiednikami.

Omówienie smartfona Doogee S97 Pro

Doogee S97 Pro - walet wszystkich transakcji

2021-04-10

Chińska firma Dodge wciąż jest daleko od liderów branży, ale w przeciwieństwie do wielu podobnych producentów próbuje naprawić sytuację. Deweloper stara się więc jak najlepiej nadawać swoim produktom coraz większą przewagę konkurencyjną i interesujące funkcje. Bohater dzisiejszej recenzji jasno pokazuje zaktualizowane podejście korporacji.

Omówienie smartfona OnePlus 9T

OnePlus 9T - eliminacja spacji

2021-04-09

Flagowe smartfony firmy Vanplas z indeksem „T” zawsze były trochę popracowane nad błędami i wychodziły około pół roku później niż główne modele linii. Analiza rynku i opinie klientów pozwoliły korporacji na wyprodukowanie konkurencyjnego i odpowiedniego gadżetu, który był znacznie trudniejszy do krytykowania. Bohater dzisiejszej recenzji nie jest wyjątkiem.

Omówienie smartfona Lenovo Legion Duel 2

Lenovo Legion Duel 2 - wyłącznie dla graczy?

2021-04-09

Smartfony do gier coraz częściej pojawiają się w asortymencie znanych producentów. Projekty takie jak Genshin Impact, Fortinte, PUBG i inne spopularyzowały tego rodzaju mobilnych asystentów. Czasami jednak telefony do gier okazują się zbyt wąsko ukierunkowane. Aby osiągnąć flagową wydajność za rozsądną cenę, programiści często zapominają o designie, możliwościach fotograficznych i innych aspektach udanego smartfona z Androidem. Jaka jest sytuacja z bohaterem dzisiejszej recenzji?

Omówienie smartfona ZTE Axon 30 Ultra

ZTE Axon 30 Ultra - najlepszy telefon z aparatem roku?

2021-04-08

Chińska firma ZTE nie spieszy się z przejściem na emeryturę po kilku latach względnego spokoju. Postępowanie sądowe wpłynęło na kondycję finansową organizacji i jej ogólną popularność, jednak doświadczenie, wcześniej odroczone fundusze i resztki sławy pozwoliły na stopniową odbudowę korporacji. Teraz spodziewamy się pełnoprawnych flagowych smartfonów, które mogą zadziwić zarówno zwykłych użytkowników Androida, graczy, jak i fotografów.

Omówienie smartfona Oppo Reno5 Z 5G

Oppo Reno5 Z 5G - zaktualizowana kopia

2021-04-07

Każda kolejna generacja smartfonów ma znaczące ulepszenia niemal każdego producenta, ale są wyjątki. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji to raczej mała praca nad błędami, które mogą zdenerwować zarówno fanów marki, jak i potencjalnych nabywców. O ile lepszy jest nowy produkt od swojego poprzednika i czy wart jest nadpłaty?

Omówienie smartfona Oppo Reno6 Pro+

Oppo Reno6 Pro+ to dobry dodatek

2021-04-07

Linia smartfonów Reno chińskiej firmy Oppo zawsze była popularna zarówno w Chinach, jak i poza ich terytorium. Nie najtańsze telefony w pełni uzasadniały swoją cenę funkcjonalnością, przemyślanym designem i najwyższą wydajnością. Jednak przyspieszające tempo branży zmusza producentów do aktualizowania swoich flagowych linii z coraz większą częstotliwością. W rezultacie nowe przedmioty są często prawie nie do odróżnienia od swoich poprzedników. Ale te słowa raczej nie odnoszą się do bohatera dzisiejszej recenzji.

Omówienie smartfona Oppo A74 5G

Oppo A74 5G - piękno bez wykonania

2021-04-06

Projektanci chińskiej firmy Oppo zawsze starali się jak najlepiej, dzięki czemu smartfony korporacji, nawet w średnim segmencie cenowym, nie odbiegały wyglądem od flagowców. Bohater dzisiejszej recenzji nie psuje ustalonych fundamentów, jednak charakterystyka techniczna urządzenia mogłaby być bardziej zgodna z żądaną ceną.

Omówienie smartfona Vivo X70 Pro Plus

Vivo X70 Pro Plus - krok do przodu czy na bok?

2021-04-06

Kontynuacje flagowych smartfonów zwykle oferują klientom namacalne zmiany w specyfikacjach, funkcjonalności i innych parametrach. W przeciwnym razie tylko niewielka liczba użytkowników będzie chciała dostać nowość, podczas gdy właściciele poprzednich topowych modeli nie będą chcieli zmieniać swojego mobilnego asystenta. Bohater dzisiejszej recenzji na pierwszy rzut oka niewiele różni się od swojego poprzednika. Jednak po dokładniejszym zbadaniu wszystko układa się na swoim miejscu.

Omówienie smartfona Samsung Galaxy F12

Samsung Galaxy F12 - bezużyteczna długa wątroba?

2021-04-05

Postęp to wspaniała rzecz dla każdego fana technologii. Z czasem więc nawet smartfony z niższych i średnich segmentów cenowych zaczęły oferować swoim użytkownikom zarówno piękno wyglądu zewnętrznego, jak i szeroką funkcjonalność, która do niedawna była charakterystyczna tylko dla flagowców. Jednak nie wszystkie inteligentne urządzenia pasują do powyższego opisu. Na przykład bohater dzisiejszej recenzji zdecydowanie przegrywa ze swoimi przeciwnikami pod każdym względem, z wyjątkiem autonomii.

Omówienie smartfona Xiaomi Redmi 20X

Xiaomi Redmi 20X - czy gdzieś się spotkaliśmy?

2021-04-05

Samokopiowanie to jedna z głównych cech wyróżniających chińską firmę Xiaomi. W rzeczywistości korporacja może sprzedawać ten sam smartfon pod wieloma nazwami w różnych regionach. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji stał się niemal dokładną kopią najnowszej Note 10 5G na chiński rynek krajowy. Jednak gadżet stracił część swojej godności.

Omówienie smartfona Oppo F19

Oppo F19 - złe oszczędności

2021-04-04

Rosnąca popularność smartfonów ze średniej półki jest zrozumiała. Urządzenia te są zauważalnie lepsze od swoich budżetowych odpowiedników pod względem funkcjonalności, a ich konstrukcja z trudem przypomina wygląd flagowców. Bohater dzisiejszej recenzji stara się być takim wyjątkiem od podanego opisu. Ale czy ma niezbędne przewagi konkurencyjne, aby poradzić sobie z wieloma przeciwnikami?

Omówienie smartfona Realme 8i

Realme 8i - instrukcje tworzenia niedrogiego smartfona

2021-04-04

Po raz pierwszy chińska firma Realmi po prostu zadziwiła użytkowników Androida mnogością bardzo konkurencyjnych telefonów, zdolnych do walki na równi z produktami takich rynkowych mastodontów jak Xiaomi, Huawei. Jednak nieco później zestaw udanych gadżetów zaczął opadać. Na szczęście bohater dzisiejszej recenzji jest wzorowym przykładem tego, czym powinien być inteligentny asystent mobilny na przełomie niskiego i średniego segmentu cenowego.

Omówienie smartfona Doogee S59

Doogee S59 - samodzielna autonomia?

2021-04-03

Chronione smartfony chińskiej firmy Dodge są znane ponad milionowi zadowolonych klientów, ale nie wszystkie modele są równie wyważone i trafne. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji jest szczerze rozczarowany jego wydajnością i wyglądem. Ale czy będzie w stanie zrekompensować te niedociągnięcia czymś innym?

Omówienie smartfona Samsung Galaxy F02s

Samsung Galaxy F02s - Wehikuł czasu

2021-04-02

Koreańska firma Samsung jest bardzo mocna w produkcji smartfonów ze średniego i wyższego segmentu cenowego, ale producent zdecydowanie ma problemy z budżetowymi urządzeniami. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji byłby bardzo istotny 3-4 lata temu. Dziś takie urządzenie jest zagadkowe.

Omówienie smartfona Vivo X60T

Vivo X60T - taniej i lepiej?

2021-04-02

Chińska firma Vivo zdobywa coraz większą popularność na całym świecie. Chociaż jego smartfony nie są najbardziej przystępne cenowo, ich piękno, technologia i równowaga sprawiają, że miliony użytkowników Androida podziwiają. Linia X60 została szczególnie dobrze przyjęta zarówno przez krytyków, jak i konsumentów. Bohaterem dzisiejszej recenzji jest nowy telefon z serii, ale istnieje wrażenie, że to on otrzyma największą sprzedaż.

Omówienie smartfona Motorola Moto G50

Motorola Moto G50 - poza budżetem

2021-04-01

Firma Motorola jest dziś bardzo niestabilna pod względem wypuszczania na rynek udanych smartfonów. Spod jego przenośnika w tej samej kolejności wychodzą zarówno niezwykle konkurencyjne i ciekawe modele, jak i przechodzące produkty, które nie budzą spadku zainteresowania wśród publiczności. I wydaje się, że ze względu na cenę bohaterowi dzisiejszej recenzji bliżej jest do drugiej kategorii.

Omówienie smartfona Realme V13 5G

Realme V13 5G - zniszczenie niższego segmentu cenowego

2021-04-01

Chińska firma Realmi jest obecnie jednym z najszybciej rozwijających się producentów smartfonów, ale korporacja nie zamierza spowalniać ataku na swoich bezpośrednich konkurentów. Bohater recenzji powinien nie tylko zapewnić użytkownikom bardzo pożądane sieci 5G, ale także zaskoczyć stosunkiem ceny, funkcjonalności, wydajności i autonomii.

Omówienie smartfona Xiaomi Mi 11i

Xiaomi Mi 11i - powtórzenie dla innych krajów

2021-04-01

Chińska firma dość często praktykuje wypuszczanie tego samego smartfona pod różnymi nazwami. Dzieje się tak z kilku powodów. Należą do nich poszerzenie gamy oferowanych produktów, a także dostosowanie produktu do specyfiki danego regionu (zmiana listy obsługiwanych częstotliwości LTE, drobne kosmetyczne metamorfozy projektowe itp.). Bohater dzisiejszej recenzji to niemal dokładna kopia wydanego wcześniej Redmi K40 Pro +, ale fakt ten nie pogarsza nowego produktu.

Omówienie smartfona Realme GT Neo

Realme GT Neo - zabawny i niedrogi

2021-04-01

Przepustka do świata najpiękniejszych i najbardziej wymagających gier na Androida kosztuje często ponad sto dolarów, bo czasem nawet flagowe urządzenia nie są w stanie zademonstrować prawdziwej płynności rozgrywki. Bohater dzisiejszej recenzji stara się zrobić wszystko, co możliwe, aby zaspokoić potrzeby graczy, nawet za swoją skromną cenę. Ale co ta nowość może dać oprócz wydajności?

Omówienie smartfona ZTE S30 SE

ZTE S30 SE to sekret zawyżania cen

2021-04-01

Chińska firma ZTE stara się odzyskać dawne pozycje na rynku smartfonów, ale jest jeszcze za wcześnie, aby ten proces nazwać sukcesem. Tak więc kampania reklamowa nowych produktów jest słaba w wielu regionach, a obok ciekawych, a czasem nawet innowacyjnych telefonów (na przykład Axon 20 z aparatem do selfie na ekranie), powstają również modele otwarte. Ten ostatni może równie dobrze obejmować bohatera dzisiejszej recenzji, ponieważ nie odpowiada on realiom średniego segmentu cenowego.

Omówienie smartfona Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra - telefon z aparatem bez kompromisów

2021-03-31

Chińska firma Xiaomi kilka lat temu zapowiedziała utworzenie specjalnej jednostki odpowiedzialnej za poprawę możliwości fotograficznych smartfonów. Tak więc flagowce korporacji od kilku lat zachwycają fanów marki wspaniałymi zdjęciami, ale bohater dzisiejszej recenzji podnosi poprzeczkę znacznie wyżej.

Omówienie smartfona Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Xiaomi Mi 11 Lite 5G - projekt, od którego trudno oderwać wzrok

2021-03-31

Sub-flagowe smartfony to jeden z najtrudniejszych produktów dla dewelopera. Aby takie urządzenia odniosły sukces, producent musi zrobić kilka rzeczy naraz, a mianowicie obniżyć koszty, zachować większość funkcjonalności starszego modelu, a także przenieść wygląd drogiego flagowca niemal bez upraszczania. Ostatnia funkcja jest w pełni zaimplementowana w bohaterze dzisiejszej recenzji, ale co z innymi jego wskaźnikami?

Omówienie smartfona ZTE S30

ZTE S30 - smartfon bez odbiorców

2021-03-31

Użytkownicy Androida z każdym dniem stają się coraz bardziej wymagający, dlatego współcześni producenci telefonów starają się łączyć piękno designu, funkcjonalności i szeregu innych zalet, nawet w stosunkowo niedrogich modelach. Chociaż chińska firma ZTE wychodzi z długiego przestoju, jej produkty wciąż pozostają w tyle za najlepszymi na rynku. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji raczej nie stanie się naprawdę popularny ze względu na mnóstwo niedociągnięć, których nie mają jego przeciwnicy.

Omówienie smartfona Xiaomi Mix Fold

Xiaomi Mix Fold - przybliżanie innowacji

2021-03-31

Składane smartfony są piękne, odpowiednie, ale niezwykle drogie ze względu na złożoność technologii. Podobne modele Huawei i Samsunga kosztują niewiarygodne pieniądze, ale wciąż zasługują na miłość publiczności. Teraz przyszedł czas, aby chińska korporacja Xiaomi pokazała swoją siłę. I wydaje się, że jego wersja innowacyjnego urządzenia będzie nie tylko najbardziej przystępna cenowo na rynku, ale także niezwykle produktywna i funkcjonalna.

Omówienie smartfona Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomi Mi 11 Lite - znaczne uproszczenia

2021-03-31

Ceny flagowych smartfonów znacznie wzrosły w ciągu ostatniego roku. Jedną z przyczyn tego wzrostu cen były drogie topowe procesory z obsługą 5G, a drugą fakt, że producenci faktycznie powtarzali politykę cenową konkurencji. Jedynym ratunkiem w takiej sytuacji dla kupujących, którzy nie dysponują największym budżetem, są telefony ze średniej półki cenowej. Na przykład bohater dzisiejszej recenzji w dużej mierze powtarza zarówno funkcjonalność i design, jak i niemal wykonanie „starszych braci”.

Omówienie smartfona Xiaomi Mi 11 Pro

Xiaomi Mi 11 Pro - doskonałość we wszystkich aspektach

2021-03-30

Sztandarowa linia smartfonów Xiaomi przestała być niezwykle przystępna cenowo. Z jednej strony fakt ten może zdenerwować niektórych fanów korporacji, którzy nie dysponują wybitnym budżetem na zakup mobilnych asystentów, z drugiej strony produkty firmy uderzają pięknem, produktywnością i wydajnością. Bohater dzisiejszej recenzji nie jest wyjątkiem.

Omówienie smartfona Vivo IQOO Z3 Pro

Vivo IQOO Z3 Pro - zimne obliczenia

2021-03-30

Każdy liczący się producent smartfonów musi walczyć o miejsce w słońcu dosłownie co minutę. Korporacje muszą nie tylko śledzić, a nawet przewidywać potrzeby swoich odbiorców, ale także analizować obecne i przyszłe działania przeciwników. Bohater dzisiejszej recenzji to zdecydowanie gra wyprzedzająca konkurencję ze strony Vivo, ponieważ łączy w sobie rozsądną cenę, przemyślany projekt i innowacyjny chipset.

Omówienie smartfona Realme 8

Realme 8 - szpiegowanie przeciwników

2021-03-28

Popularność chińskiej firmy Realmi rośnie z każdym dniem, ale dość łatwo spaść z Olimpu sławy, jeśli nie weźmie się pod uwagę próśb kupujących i działań konkurencji. Główny przeciwnik wspomnianej firmy, reprezentowany przez korporację Xiaomi, postanowił wyposażyć swoje budżetowe nowinki w panele AMOLED. Bohater dzisiejszej recenzji w dużej mierze kopiuje ich najlepsze cechy i dodaje szereg przewag konkurencyjnych na tym samym poziomie cenowym.

Omówienie smartfona OnePlus 9R

OnePlus 9R - ukryte samo-powtórzenie

2021-03-28

Początkowo chińska firma Vanplas specjalizowała się wyłącznie w tworzeniu flagowych smartfonów, ale rynek dyktuje własne zasady i deweloper musiał spróbować swoich sił w niższych i średnich segmentach cenowych, aby odnieść sukces. Choć nowości sprzedawały się dobrze, producent nadal znany jest głównie z urządzeń z najwyższej półki, często różniących się nowością wyglądu zewnętrznego i właściwościami technicznymi. Niestety bohaterem dzisiejszej recenzji jest raczej zmodyfikowana kopia wydanego wcześniej 8T. Ale czy naprawdę jest tak źle?

Omówienie smartfona Motorola Moto Denver

Motorola Moto Denver - święto artystów i pisarzy

2021-03-28

Firma Motorola stara się dotrzeć ze swoimi smartfonami do coraz większej liczby nabywców na całym świecie. Tak więc wiele osób potrzebuje mobilnego asystenta nie tylko do surfowania po Internecie, rozmów, SMS-ów i gier, ale także do tworzenia prawdziwych arcydzieł malarstwa lub literatury. Jeśli jednak większość telefonów z rysikiem kosztuje szalone kwoty, to bohater dzisiejszej recenzji cieszy się niezwykle demokratyczną ceną. Ma też wiele innych zalet.

Omówienie smartfona Xiaomi Poco M3 Pro

Xiaomi Poco M3 Pro - prawie hit

2021-03-27

Chińska firma Xiaomi wypuszcza smartfony z godną pozazdroszczenia częstotliwością, a większość z nich odnosi sukcesy komercyjne. Niewielu jednak osobom uda się zdobyć tytuł prawdziwych bestsellerów, o których będą mówić miliony ludzi. Bohaterem dzisiejszej recenzji równie dobrze mógłby być taki telefon, ale szereg drobnych niedociągnięć wciąż wykracza poza granice super udanych urządzeń.

Omówienie smartfona Samsung Galaxy S21 FE 5G

Samsung Galaxy S21 FE 5G - eliminacja wszystkich „niepotrzebnych”

2021-03-26

Koreańska firma Samsung w tym roku nieco zaskoczyła linią flagowych smartfonów. Tak więc jego młodszy przedstawiciel przeszedł szereg uproszczeń w stosunku do swojego poprzednika i nabył np. Plastikową obudowę. Producent usłyszał oburzenie publiczności i zdecydował się wypuścić tańszy sub-flagowy model, który zachowuje wiele zalet oryginału. Ale co musiałeś wyciąć z nowości?

Omówienie smartfona Realme 8 5G

Realme 8 5G - mógłby być hitem

2021-03-25

Chińska firma Realmi nie jest jednakowo powiązana z własnymi smartfonami. Niektóre modele otrzymują ogromne kampanie reklamowe, podczas gdy inne telefony pozostają praktycznie nieznane potencjalnym nabywcom. Podwójnie zaskakujące jest to, że czasami niezwykle konkurencyjne urządzenia są pozbawione reklamy. Bohaterem dzisiejszej recenzji też stał się taki.

Omówienie smartfona OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro - ideał znów jest nieosiągalny

2021-03-24

Chińska firma Vanplas wyraźnie odeszła od koncepcji „flagowych zabójców”. Ku żalowi starych fanów marki polityka cenowa nie zmieniła się na lepsze. Jednak wraz z ceną wzrosła funkcjonalność i wydajność urządzeń, a ich konstrukcja stała się znacznie piękniejsza. Tak więc bohater dzisiejszej recenzji przewyższa większość swoich przeciwników z Chin, Korei, Europy i Stanów Zjednoczonych, ale serial będzie bliski doskonałości dopiero za kilka pokoleń.

Omówienie smartfona OnePlus 9

OnePlus 9 - nagłe wady

2021-03-24

Flagowe smartfony chińskiej firmy Vanplas zawsze były uważane za przykład technologii, piękna i wydajności nowoczesnego telefonu. Zaskakujące jest połączenie takich zalet, ale urządzenia potrafiły zadziwiać również rozsądną ceną. Ale nie ma rzeczy doskonałych, więc niektóre aspekty bestsellerów wciąż nie przemawiały do publiczności. Bohater dzisiejszej recenzji starał się pochłonąć od swoich poprzedników wszystko, co najlepsze i dodać do tego wiele nowych zalet.

Omówienie smartfona Xiaomi Black Shark 4 Pro

Xiaomi Black Shark 4 Pro - premia dla graczy

2021-03-24

Wydanie wielu interesujących gier na systemy Android znacznie zwiększyło znaczenie smartfonów do gier i ich popularność. Ogromna liczba osób jest gotowa zaoszczędzić pieniądze na najbardziej wygodną i płynną rozgrywkę z fantastycznie piękną grafiką. Bohater dzisiejszej recenzji jest w stanie zaspokoić potrzeby tej części publiczności, ale jego cena będzie główną przeszkodą na drodze do zostania bestsellerem.

Omówienie smartfona Xiaomi Black Shark 4

Xiaomi Black Shark 4 - zanurzenie w uzależnieniu od hazardu

2021-03-24

Linia gamingowych smartfonów od Xiaomi zawsze znajdowała sporą rzeszę fanów, ale przedstawicieli bestsellerów serii trudno nazwać. Mimo to znaczna liczba tych telefonów skupiała się na graczach, co poważnie wpłynęło na inne aspekty. Nie najszersza funkcjonalność, przeciętne możliwości fotograficzne raczej nie zadowolą wyrafinowanego użytkownika. Bohater dzisiejszej recenzji stara się wyeliminować te wady, tworząc jednocześnie jeszcze przyjemniejsze warunki do dłuższej rozgrywki.

Omówienie smartfona Oppo Reno5 Lite

Oppo Reno5 Lite - w tym wszystko, czego potrzebujesz

2021-03-23

Co zaskakujące, czasami smartfony średniej klasy są znacznie bardziej zrównoważone od producentów niż flagowe. W pogoni za nadmierną wydajnością, nowatorskimi technologicznymi chipami, programiści zapominają o tak ważnych aspektach, jak autonomia, ergonomia i tak dalej. Bohater dzisiejszej recenzji nie ustanawia rekordów w benchmarkach, nie można go nazwać telefonem z aparatem, ale bardzo trudno znaleźć w nim krytyczne błędy.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23