0
Jämför:
Jämför med:
Ange modellnamnet eller en del av det
 
kr
AED درهم BHD دب BRL R$ CNY ¥ CZK Kč DKK kr EUR € GBP £ IDR Rp ILS ₪ INR ₹ JPY ¥ KRW ₩ KWD د.ك NOK kr PLN zł QAR ريال RUB руб SAR درهم SEK kr TRY ₺ UAH грн
Relaterade sökningar
Tester / Guider

Test mobiltelefoner

Test Oukitel C31 Pro

Oukitel C31 Pro - föråldrad uppdatering

2022-12-07

Smartphones i lågprissegmentet från det kinesiska företaget Oukitel har under de senaste åren blivit mindre benägna att överraska fans av varumärket. Ofta får vi nästan samma telefoner som tidigare, skillnaden ligger enbart i designen och ett par andra småsaker. Hjälten i dagens recension avviker inte från denna formel och skiljer sig lite från sina föregångare.

Test ZTE Nubia Red Magic 8 Pro

ZTE Nubia Red Magic 8 Pro - lockar spelare

2022-12-07

Segmentet för gaming smartphones har genomgått stora förändringar de senaste åren. Så spelenheter är nu märkbart mer kompakta, vackrare, mer funktionella, deras autonomi och fotografiska kapacitet har förbättrats. Hjälten i dagens recension har alla listade kvaliteter och kan tävla med motståndare om titeln som bästsäljare.

Test Doogee S99

Doogee S99 - hållbara smartphones utvecklas!

2022-12-06

Tillverkare av hållbara mobila assistenter från Kina beslutade i år att avsevärt öka prestandanivån och funktionaliteten hos sina produkter. Dodge höll sig inte borta från trenden. Så hjälten i dagens recension är utvecklarens faktiska flaggskepp och kan glädja inte bara fans av en aktiv livsstil, utan även spelare med fotografer.

Test Doogee V30

Doogee V30 - teknologier för alla smaker och färger

2022-12-06

Det är svårt att skylla det kinesiska företaget Doogee för allvaret i deras inställning till sina produkter. Bolaget analyserar marknaden noggrant och försöker producera moderna smartphones som inte saknar många konkurrensfördelar. Så deras nya flaggskepp förlitar sig inte bara på styrka och prestanda, utan också autonomi, extremt nyfiken funktionalitet och en väldesignad design.

Test Realme GT Neo 5

Realme GT Neo 5 - flaggskepp till halva priset

2022-12-05

Det kinesiska företaget Realme ökar takten i att utöka utbudet av smartphones, men denna process har nästan ingen effekt på kvaliteten på sina produkter. Hjälten i dagens recension är det senaste underflaggskeppet, vars oväntade utgivning överraskade både fans av varumärket och konkurrenter, eftersom det är sällsynt att se en sådan kombination av pris och prestanda.

Test Xiaomi Redmi 11A

Xiaomi Redmi 11A - synliga men inte tillräckligt många ändringar

2022-12-04

De mest prisvärda smartphones i Redmi-linjen från den välkända kinesiska tillverkaren Xiaomi har ofta blivit internationella hits. 5A- och 8A-modellerna stack ut särskilt starkt i listan över sådana enheter, som vid releasetillfället gav utmärkta skärmar, anständig autonomi och bra processorer från Qualcomm. Tyvärr levde inte efterföljande produkter alltid upp till publikens förväntningar. Hjälten i dagens recension når inte heller de standarder som ställts upp av sina framstående föregångare.

Test Xiaomi Poco X5 Pro

Xiaomi Poco X5 Pro - för bra för att vara sant?

2022-12-04

Ett undermärke till det kinesiska företaget Xiaomi som heter Poco har uppfyllt drömmarna om ekonomiska, men samtidigt krävande användare sedan starten. De flesta av de smartphones som tillverkades av företaget kännetecknades av en otrolig valuta för pengarna, som helt enkelt var otillgänglig för motståndare. Hjälten i dagens recension passar till 100 % samma beskrivning.

Test Xiaomi Redmi K60E

Xiaomi Redmi K60E - använder endast beprövade lösningar

2022-12-02

Det kinesiska företaget Xiaomi är inte rädd för att experimentera, men sådana ord gäller inte potentiella träffar i tillverkarens mest kända smartphone-linjer. Här använder utvecklaren bara de komponenter och design, vars framgång är hundra procent säker. Det är därför hjälten i dagens recension inte kommer att revolutionera prissegmentet, men kommer definitivt att vinna uppmärksamheten från flera miljoner mobilelektronikälskare.

Test Ulefone Armor 12S

Ulefone Armor 12S - får chanser att lyckas

2022-12-01

Det kinesiska företaget Ulefone vet hur man skapar inte bara högkvalitativa, utan samtidigt intressanta smartphones för publiken, men många modeller saknar bara några slag innan de når titeln som bästsäljare. Hjälten i dagens recension verkar ha bestämt sig för att rätta till denna situation.

Test OnePlus Nord CE 3

OnePlus Nord CE 3 - fåfänga förväntningar

2022-12-01

Fans av det kinesiska företaget OnePlus såg fram emot den nya generationen av budgetlinjen för smartphones. Under 2021-2022 lyckades den världsberömda utvecklaren släppa nästan ett dussin bästsäljare med utmärkt valuta för pengarna. Tyvärr har hjälten i dagens recension blivit ännu enklare än sin föregångare.

Test Oppo Find N2

Oppo Find N2 - jakten på ledarskap

2022-11-30

Det kinesiska företaget Oppo är inte rädd för att experimentera och bekämpa de mest kända smartphonetillverkarna. Därmed släpper utvecklaren en fortsättning på raden av dyra flip-telefoner, som har en ännu högre prislapp, men samtidigt förbättrad prestanda, fotomöjligheter och funktionalitet. Kan en sådan nyhet bli kommersiellt framgångsrik och vinna miljontals människors kärlek? Frågan är svår.

Test Vivo IQOO 11

Vivo IQOO 11 är bäst i många aspekter

2022-11-29

Det är svårt att överraska den moderna publiken på smartphonemarknaden även med flaggskeppsprodukter, men tillverkare runt om i världen försöker fortfarande öka prestanda och funktionalitet hos enheter, för att ta med något nytt till kompakt elektronik. Så det kinesiska företaget Vivo försökte förvandla utsidan av nyheten och göra den otroligt balanserad.

Test Oppo Reno 9 Pro 5G

Oppo Reno 9 Pro 5G - vacker både inuti och utanpå

2022-11-27

En väldesignad smartphone är en riktigt viktig faktor för framgången för en enhet, men den moderna användaren blir mer och mer kräsen. Nu kan en sofistikerad publik inte attraheras av en exceptionellt vacker bild, den behöver prestanda, funktionalitet och autonomi. Lyckligtvis kan hjälten i dagens recension skryta med allt ovanstående.

Test Oppo Reno 9

Oppo Reno 9 - när det är svårt att motstå att köpa

2022-11-27

Varför är vissa smartphones otroligt populära, medan andra glöms bort av en krävande publik inom några månader? En av anledningarna till framgång är inte bara kompetent marknadsföring, utan också balansen i enheten, som helt enkelt måste kombinera skönhet, prestanda och autonomi. Hjälten i dagens recension försöker lägga till ett rimligt pris till listan.

Test Honor 80 Pro

Honor 80 Pro - foto flaggskepp och inget mer

2022-11-25

Ett ökande antal människor vägrar att använda fullfjädrade kameror för att fotografera. Anledningen ligger i de förbättrade fotomöjligheterna hos moderna smartphones. Speciellt inom detta område har flaggskeppsenheterna utvecklats, redo att förvåna sofistikerade fotografer även med kvällsbilder. Hjälten i dagens recension tillhör också sådana telefoner, som också har ett överflöd av andra konkurrensfördelar.

Test Honor 80

Honor 80 - underflaggskepp utan kompromisser

2022-11-25

Det kinesiska företaget Honor förlorade tillfälligt sin förmåga att skapa verkligt balanserade smartphones när det gäller pris, funktionalitet och exteriörens skönhet. Så 60- och 70-talslinjerna av flaggskeppstelefoner fick många kontroversiella recensioner och föll helt enkelt sämre än sina legendariska föregångare. Lyckligtvis är hjälten i dagens recension mycket mer intressant och relevant.

Test Doogee S41 Pro

Doogee S41 Pro - utökad funktionalitet, men inte prestanda

2022-11-25

Det kinesiska företaget Doogee fortsätter att utöka utbudet av säkra smartphones. Det var representanter för den lägre prisklassens tur. Utseendet på nya chipset och fotomoduler kan avsevärt öka produkternas attraktionskraft, men utvecklaren bestämde sig för att gå en annan väg. Kommer köpare att gilla den uppdaterade enheten? Låt oss ta reda på det.

Test Vivo X90

Vivo X90 - grundversionen av en felfri smartphone

2022-11-23

Det kinesiska företaget Vivo gläder obeskrivligt sina fans med flaggskeppstelefonerna i X-line. Till och med dess mest prisvärda representanter kombinerar otroligt prestanda, innovativ design och dussintals andra konkurrensfördelar som analoger dubbelt så dyra kommer att avundas. Hjälten i dagens recension har inte förändrat seriens traditioner. Den enda synden är att vi inte kan vänta på den globala konfigurationen av enheten.

Test Oppo Reno 9 Pro+

Oppo Reno 9 Pro + - perfektion för budgetköpare

2022-11-20

Flaggskeppssmarttelefoner är en önskvärd sak för miljontals fans av bärbar elektronik, men alla har inte råd med en sådan mobil assistent. Skälen till att överge telefoner i den högsta priskategorin kan vara olika, men om toppprestanda och bred funktionalitet realiseras i en billigare gadget, kommer det helt enkelt att vara omöjligt att motstå att köpa den. Det var med denna tanke som hjälten i dagens recension skapades.

Test Blackview A85

Blackview A85 - den perfekta lågprissmarttelefonen?

2022-11-19

Det kinesiska företaget Blackview har kommit med många trevliga överraskningar till sina fans under det senaste året. Särskilt överraskande är det faktum att tillverkaren har skapat flera utmärkta telefoner på en gång i lågprissegmentet. Hjälten i dagens recension tillhör denna grupp av enastående budgetenheter.

Test Xiaomi 14 Pro

Xiaomi 14 Pro är en smartphone på toppnivå

2022-11-18

Det kinesiska företaget Xiaomi hanterar skickligt skapandet av telefoner i alla värdesegment, men det är tillverkarens flaggskeppsprodukter som orsakar den största beundran bland publiken. Kombinationen av den senaste tekniken, utmärkt montering och design som utarbetats till minsta detalj resonerar i hjärtat på miljontals köpare, så hjälten i dagens recension har alla chanser att bli såld i en imponerande upplaga.

Test Xiaomi 14

Xiaomi 14 - ännu mer kompakt och kraftfull

2022-11-18

Det kinesiska företaget Xiaomi vet mycket om tecken och vidskepelse. Så den världsberömda tillverkaren bestämde sig för att hoppa över olyckssiffran 13 i raden av sina flaggskeppssmartphones och samtidigt "komma ikapp" när det gäller digital beteckning både versionen av dess MIUI-programvara och en serie telefoner från en motståndare representerad av Apple Corporation. Samtidigt bevaras alla konkurrensfördelar med den tidigare modellen inte bara, utan förbättras också av utvecklaren.

Test Meizu 20

Meizu 20 - en ny era för ett bortglömt företag?

2022-11-17

Meizu Corporation har länge upphört att vara en av branschledarna och tappar varumärkesfans varje år även i sitt hemland. Men det faktiska köpet av organisationen av Geely biltillverkaren ger tillverkaren hopp om att återfå sin forna glans. Och hjälten i dagens recension kan vara det första steget mot återkomsten av den en gång så populära utvecklaren.

Test Vivo X90 Pro+

Vivo X90 Pro+ - premium nöje

2022-11-17

Flaggskeppet av smartphones från det kinesiska företaget Vivo har alltid kombinerat avancerad teknik, högkvalitativa monteringsmaterial och komponenter samt genomtänkt design. Och även om erfarna tillverkare ibland gör misstag, kan den nämnda utvecklaren helt enkelt inte göra publiken besviken.

Test Realme 10 Pro+

Realme 10 Pro+ - förändringar som är märkbara för ögat

2022-11-17

Det kinesiska företaget Realme gjorde det nästan omöjliga i början av detta år, nämligen att man släppte en prisvärd smartphone med flaggskeppsfotograferingsmöjligheter. Produktiv och snygg kameratelefon vann snabbt miljontals människors hjärtan. Men kunde tillverkaren skapa en värdig följare av hiten? Svaret var inte så tydligt.

Test OUKITEL WP21

OUKITEL WP21 - brutalitet på sitt maximum

2022-11-17

Det kinesiska företaget Oukitel fortsätter att utöka utbudet av smartphones som erbjuds med skydd mot damm och fukt enligt IP68-standarder. Det är dock trevligt att se att inte bara kvantitativ utan även kvalitativ tillväxt av varumärkets produkter sker. Så, hjälten i dagens recension är redo att ge anständigt stor autonomi och anständig funktionalitet för mellanprissegmentet.

Test Motorola Moto X40

Motorola Moto X40 – uppfinner inte hjulet på nytt

2022-11-14

Under de senaste åren har Motorola lyckats överraska sina fans många gånger med utmärkta smartphones i alla prisklasser. Segmentet med högre värde är inget undantag. Linjen av telefoner med X30-index kombinerade inte bara imponerande prestanda, underbar företagsdesign utan också ett rimligt pris. Modellerna har inte tappat sin relevans, så deras följare har inte fått några större förändringar. Men det är osannolikt att frånvaron av betydande metamorfoser kommer att uppfattas negativt av en krävande publik.

Test OnePlus 11 Pro

OnePlus 11 Pro - vansinnigt attraktiv

2022-11-13

Med varje generation blir OnePlus flaggskeppssmarttelefoner mer tekniskt avancerade, vackra och funktionella. Samtidigt ändrar utvecklaren praktiskt taget inte sin prispolicy, tack vare vilken antalet varumärkesfans växer varje dag. Hjälten i dagens recension har alla möjligheter att göra tillverkaren ännu mer populär.

Test Huawei P60

Huawei P60 - konservativt ideal

2022-11-13

Tekniken står inte stilla, så vanliga monoblock-smartphones ersätts av analoger med vikbara displayer, främre kameror blir bokstavligen osynliga. Hjälten i dagens recension, trots sin flaggskeppsstatus, är inte redo att skryta med några innovationer, men varje aspekt av den har förts till perfektion.

Test Realme 10 5G

Realme 10 5G - brist på nödvändiga ändringar

2022-11-12

Den globala ekonomiska krisen, enorma inflationstakt och många andra faktorer gör livet svårt för smartphonetillverkare. Så det blir svårt att behålla den gamla prispolicyn som användarna har vant sig vid. Det är därför även välkända utvecklare producerar produkter som skiljer sig något från tidigare släppta modeller.

Test Blackview A52

Blackview A52 - autonomi och design som de främsta fördelarna

2022-11-11

Det är inte lätt att bygga en riktigt framgångsrik low-end smartphone. Behovet av att hålla en rimlig kostnad leder till kompromisser som inte alltid godkänns av en krävande publik. Hjälten i dagens recension klarade sig inte heller utan seriösa förenklingar, men han har ändå ett par trumfkort i rockärmen.

Test Samsung Galaxy A54 5G

Samsung Galaxy A54 5G - gammal god vän

2022-11-10

Det koreanska företaget Samsung under de senaste åren har kraftigt förändrat A-serien på sina smartphones. Så om de första modellerna var inriktade uteslutande på lågprissegmentet, så fångade deras anhängare även mellanpriskategorin. Telefonerna A50, A51, A52 och A53 har alltid varit framgångsrika på grund av den attraktiva designen och balansen mellan tekniska egenskaper, så det är inte förvånande att hjälten i dagens recension har samma fördelar och fortsätter sin segerrika marsch.

Test OnePlus Ace 2

OnePlus Ace 2 - förändringarna som alla har väntat på

2022-11-09

Det kinesiska företaget OnePlus gladde nyligen sina fans med en ny Ace-linje av smartphones. Det inkluderade representanter för mellanprissegmentet, som försökte kombinera nästan flaggskeppsprestanda och anständig funktionalitet. Hjälten i dagens recension antog inte bara fördelarna med sina föregångare, utan ger också mycket mer intressanta fotomöjligheter.

Test Xiaomi Redmi A11

Xiaomi Redmi A11 - en ny era av billiga smartphones?

2022-11-08

Det kinesiska företaget Xiaomi återupptog nyligen tillverkningen av verkligt prisvärda telefoner. Den första representanten för det lägsta prissegmentet var modellen A1 (Plus), som hade grundläggande funktionalitet och en tilltalande exteriör. Hennes följare försöker lägga till förbättrad prestanda och fotofunktioner till listan.

Test Vivo IQOO Neo 7 SE

Vivo IQOO Neo 7 SE - från bra till bättre

2022-11-07

Det kinesiska företaget Vivo släpper allt mer sina produkter runt om i världen, men de bästa representanterna för utbudet av smartphones finns ofta kvar i landet. Hjälten i dagens recension är ett underflaggskepp av företaget, som uteslutande riktar sig till den inhemska marknaden i Kina. Men utanför det himmelska imperiet kan prylen mycket väl bli en hit.

Test Honor Magic 5

Honor Magic 5 är en perfekt men sällsynt smartphone

2022-11-06

Det kinesiska företaget Honor producerar konsekvent dussintals utmärkta produkter runt om i världen, men glömmer inte att glädja invånarna i sitt hemland med tekniska innovationer. Tyvärr för fans av mobil elektronik från andra länder, ibland är sådana enheter mycket mer intressanta än deras internationella motsvarigheter. Hjälten i dagens recension är en tydlig bekräftelse på detta.

Test Realme 10 Ultra

Realme 10 Ultra - hoppa in i flaggskeppssegmentet

2022-11-06

Det kinesiska företaget Realme gör ibland extremt riskabla saker som man inte alltid förväntar sig av ett varumärke med en ganska återhållsam organisationspolicy. Så hjälten i dagens recension var tänkt att bara vara en förbättrad representant för tillverkarens budgetpost, men i verkligheten visade det sig vara en riktig flaggskeppsmördare.

Test Realme 10

Realme 10 - vacker stagnation

2022-11-04

Ett betydande antal fans av mobil elektronik är vana vid det faktum att varje efterföljande generation av smartphone-linjer är bättre än den föregående i bokstavligen alla avseenden. Men en sådan trend syns tyvärr inte alltid i produkterna från det kinesiska företaget Realme. Så hjälten i dagens recension av ögonblicket är ännu enklare än sina framgångsrika föregångare.

Test Xiaomi Redmi Pad

Xiaomi Redmi Pad är en fantastisk enhet tillgänglig för alla

2022-11-03

Tabletterna från det kinesiska företaget Xiaomi hittar konsekvent miljontals köpare runt om i världen. Anledningen till denna framgång är utvecklarens förmåga att göra rätt och nästan omärkliga kompromisser och, som ett resultat, det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet. Hjälten i dagens recension, riktad mot låg-medelvärdesegmentet, är inte heller fråntagen det.

Test Doogee X98

Doogee X98 är en budgetsmartphone med fokus på batteritid

2022-10-27

Det kinesiska företaget Doogee glömmer inte människor med en begränsad budget, och släpper stadigt bra billiga enheter. Och även om deras funktionalitet är långt ifrån flaggskeppet, är sådana produkter fortfarande redo att på allvar göra livet lättare för användarna. Och hjälten i dagens recension är inget undantag.

Test OnePlus Nord N300 5G

OnePlus Nord N300 5G - för generisk?

2022-10-26

Fans av det kinesiska OnePlus-företaget är vana vid det faktum att bokstavligen varje ny modell av märket visar sig vara extremt konkurrenskraftig och relevant. Men smartphones i låg-medelprissegmentet erhålls från företaget som inte alltid uppfyller fansens behov. Tyvärr undgick inte hjälten i dagens recension ett liknande öde.

Test Xiaomi Redmi Note 12 Pro

Xiaomi Redmi Note 12 Pro - kameror som huvudvapen

2022-10-26

Android-smarttelefonanvändare blir mer och mer krävande av sina mobila assistenter, oavsett priset på de senare. Så det är svårt även för framstående tillverkare att sälja en enkelt balanserad telefon i mellanprissegmentet utan uppenbara konkurrensfördelar. Det är därför även det välkända kinesiska företaget Xiaomi måste överraska publiken varje gång. Och det verkar som att hjälten i dagens recension kan göra detta.

Test mobiltelefon: Xiaomi Redmi Note 12 Pro+

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ - oväntade överraskningar

2022-10-26

De äldre modellerna av Note-linjen från det kinesiska företaget Redmi (ett undermärke till Xiaomi Corporation) har under de senaste åren kommit märkbart närmare flaggskeppssegmentet när det gäller design, prestanda och funktionalitet. Hjälten i dagens recension främjar fotomöjligheter, vilket möjliggör betydande besparingar för sofistikerade fotografer.

Test Doogee X98 Pro

Doogee X98 Pro - ett nödvändigt minimum

2022-10-25

Överraskande nog blir den moderna publiken mer och mer krävande av billiga smartphones. Det finns många anledningar till detta, men de främsta är de gradvisa tekniska framstegen och det ökande införandet av mobila assistenter i människors vardag. Om en billig telefon för några år sedan bara var tänkt att ringa och ta emot meddelanden, är det idag en kamera, en kompakt spelkonsol och en ersättning för många andra prylar. Recensionens hjälte försöker också fylla alla angivna roller, om än med varierande framgång.

Test Cubot Pocket 3

Cubot Pocket 3 - kompakt och karismatisk

2022-10-24

Det kinesiska företaget Cubot är väl medvetet om att för att hitta sin publik på en så konkurrensutsatt smartphonemarknad måste den ta risker och experimentera. Så en erfaren tillverkare bestämde sig för att tillfredsställa den del av befolkningen som försöker hitta en billig, liten men funktionell telefon utan några allvarliga kompromisser. Och hjälten i dagens recension passar denna beskrivning ganska bra.

Test Xiaomi 12 Lite 5G NE

Xiaomi 12 Lite 5G NE - plötsliga och dramatiska förändringar

2022-10-24

Det kinesiska företaget Xiaomi vet hur man överraskar, även om det idag gör sådana saker och inte så ofta. Så ett världsberömt företag bestämde sig för att inte göra en enkel, utan en riktigt storskalig förbättring av sin redan populära smartphonemodell. Vad exakt får användaren för en inte så stor avgift?

Test UMIDIGI A13 Pro Max 5G

UMIDIGI A13 Pro Max 5G - skönhet kompletterad med prestanda

2022-10-19

Formgivarna av det kinesiska företaget Umidigi får inte ut sina löner förgäves. Corporations smartphones är alltid snygga och attraktiva, oavsett priskategori. Men den utarbetade designen kombineras tyvärr inte alltid i dessa enheter med kraftfulla processorer och andra aspekter av framgångsrika moderna telefoner. Men hjälten i dagens recension är helt klart inte en av dessa modeller.

Test Ulefone Power Armor 18T

Ulefone Power Armor 18T – är det verkligen ett riktigt flaggskepp?

2022-10-18

Det kinesiska företaget Ulefone försöker uppmärksamma inte bara smartphones i låg- och medelprissegmenten, utan också dyrare modeller. Tyvärr var inte alla representanter för den högsta kostnadskategorin kommersiellt framgångsrika med tillverkaren. Men hjälten i dagens recension kommer sannolikt att bli en favorit bland publiken på grund av den ökade prestandan och förbättrade fotomöjligheterna jämfört med sina föregångare.

Test Ulefone Armor 17 Pro

Ulefone Armor 17 Pro - tillverkningsbarhet plus styrka

2022-10-17

Det kinesiska företaget Ulefone kan inspirera till respekt. Tillverkaren, även om han inte kunde bryta sig in i raden av de mest framgångsrika företagen i Celestial Empire, men konsekvent glädjer fans med balanserade och uppdaterade smartphones. Dessutom finns det ett tydligt framsteg i kvaliteten på de komponenter som används och deras överensstämmelse med behoven hos en krävande publik. Så det är osannolikt att hjälten i dagens recension kommer att kritiseras inom sin priskategori.

Test mobiltelefon: Cubot Note 30

Cubot Note 30 - viktiga förbättringar för alla

2022-10-16

De senaste budgetsmarttelefonerna från det kinesiska företaget Cubot lämnade kritiker och publik med ganska blandade känslor. Å ena sidan har utvecklarens produkter märkbart förbättrats designmässigt och haft en rad konkurrensfördelar, å andra sidan kännetecknades enheterna ofta av uppenbara brister, som mjukvaruproblem. Tillverkaren tog hänsyn till användarnas önskemål och rättade till de flesta felen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20